Nieuw! De studie gecertificeerd inbreken

“Wij proberen mogelijkheden uit om in te breken in grote database systemen, zoals bij banken, verzekeraars en nog heel veel andere bekende instellingen. Voordat we dat doen ondertekenen we een juridisch document en wij mogen het inbreken alleen lokaal doen”

Dit is een uitspraak van de heer V. Hij is pentester, bij ICT Partners, ook wel penetratietester of white hat hacker genoemd. Om privacy redenen blijft hij natuurlijk anoniem. Het zijn mensen zoals V. die de kwetsbaarheden van computersystemen testen en een prachtige en nuttige job vervullen. We gingen met hem in gesprek omdat hij de CPTE training van Mile2 bij Study-IT heeft afgerond. Hiermee verkreeg hij zijn internationaal erkende certificering.

Een nieuw maar uiterst actueel leergebied

Daar waar Nederland recent een hackaanval van de Russen op het OPCW heeft verijdeld is het onderwerp ‘digitale veiligheid’ actueler dan ooit. CPTE’ers, Certified Penetration Testing Engineers zullen een steeds belangrijkere rol in het IT vakgebied gaan spelen om bedrijfsgegevens, maar vooral ook persoonsgegevens te beschermen (AVG).

De grootste uitdaging van een pentester

V. verwoord de grootste uitdaging van een pentester op de volgende manier: “Regel één is dat je echte hackers altijd slimmer af moet kunnen zijn en dat kan alleen maar als de leerstof actueel is”. Hij legt ook uit dat bij eerdere ervaringen de aangeleerde beveiligingsmethoden achterhaald bleken te zijn, niet actueel qua inhoud. Tijdens het gesprek komt daar een positieve wending in.

Zijn ervaring met Study-IT

Op de vraag “Wat sprak je aan?” geeft hij gelijk het antwoord verbaasd te zijn geweest op de veel betere en hogere kwaliteit van het lesmateriaal dan hij tot nu toe gewend was. De Mile2 opleiding die hij via Study-IT aangeboden kreeg kwam veel meer overeen met de actuele werkelijkheid. Daarnaast werden de basisbeginselen vele malen dieper uitgelegd. Mile2 gaat heel ver in het delen van kennis van het Kali besturingssysteem van Linux, omdat dat het gereedschap voor de hacker is wat iedereen kan downloaden”. V. zet zijn woorden kracht bij door te zeggen dat hij hierdoor veel beter in de huid van de hacker kan kruipen.

“De Mile2 leerstof van Study-IT is actueel, uitgebreid, staat duidelijk beschreven is overzichtelijk en wordt herkenbaar gepresenteerd”

Daarnaast legt hij uit dat hij in zijn eigen tempo deze studie naast zijn werk kon doen door middel van zelfstudie. Het officiële examen kon hij op eigen gelegenheid afleggen terwijl hij vooruitlopend hierop gedurende twee weken de beschikking had over een virtuele omgeving waarin hij zijn kennis in de praktijk kon toetsen. Daarna rondde hij een officieel examen met succes af.

V. is iemand die constant bezig is met kennisontwikkeling. “Als je IT’er bent moet IT meer zijn dan je werk” is hoe V. het uitlegt. Want eigenlijk is hij altijd, dus ook in privétijd met IT bezig. Hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Leren in zijn eigen tijd is voor hem logisch, omdat hij leren niet ziet als iets wat moet, maar om iets wat hem vooruit helpt. Dat zijn de echte IT toppers.

study-it-nieuw-de-studie-gecertificeerd-inbrekenDank voor het delen en veel succes V! We zien je vast terug. Anoniem of op een andere manier.

Zin om zelf ook gecertificeerd in te breken?
Neem dan hier contact met ons op. Ook voor andere IT gerelateerde opleidingen.