Hoe ‘gratis IT opleidingen’ geld kosten

Misschien heb je er nooit over nagedacht. Gratis klinkt vaak leuk, maar het heeft ook iets onverschilligs van ‘Ja-doe-maar’. Met als resultaat dat er weinig betrokkenheid is met datgene wat gratis gegeven of soms zelfs opgedrongen is. Daarom geloven wij niet in gratis IT opleidingen, maar wel in iets anders.

“Een kleine betaling is succesvoller dan gratis iets weggeven”

Deze wijsheid hebben we recent zelf ondervonden. Tijdens de nu ook in Nederland beruchte “Black Friday” besloten we een prachtig aanbod te doen met OpenEDX trainingen van Microsoft. Voor een kleine betaling van slechts 5 euro kregen IT’ers toegang tot drie trainingen op het gebied van Security, Azure of Development. Wat bleek? Deze actie was veel succesvoller dan alles wat we tot op heden maar gratis wilden weggeven. Voor ons als IT opleider een grappig leermoment. Maar hoe komt dat nu eigenlijk?

“Een kleine betaling zorgt voor commitment en advies”

Met een kleine betaling is er commitment bij iedereen die zich inschrijft voor een IT opleiding. Die betrokkenheid, in plaats van onverschilligheid, is alvast een basis om de IT opleiding succesvol te volgen en af te ronden. Maar met een kleine betaling is er ook gelegenheid voor Study-IT om mee te denken of de opleiding waar jij ‘Ja-die-wil-ik’ tegen hebt gezegd ook bij je past.

Zomaar gratis iets weggeven, zonder enig advies, betekent dat je mogelijk tijd en energie in een onzinnige of onnodige opleiding steekt. Gratis kost je dan geld, omdat er geen goede opleidingskoers is uitstippelt, maar even iets ad-hoc bedacht is. Beter is om samen een goed opleidingsplan te maken. Met als resultaat dat je misschien als zelfstandige IT’er wel een hoger uurloon kunt vragen of als vaste werknemer kans maakt op een volgende stap in je IT carrière.

Toch een beetje gratis?

Ok dan. Het past immers wel bij onze Nederlandse cultuur. Daarom geven we bij elk Study-IT abonnement een gratis Telefonische intake weg, waarmee de kans op meer geld verdienen door goed advies te geven toch echt groter wordt. Zo bieden we bijvoorbeeld een abonnement waar het BUKU, een streaming platform voor studieboeken in het hoger onderwijs is inbegrepen. Je hebt hiermee onbeperkt toegang tot een ongelofelijk mooie kennisbron van meer dan 5000 ICT gerelateerde titels.

Zin om een frisse start te maken?

study-it-nieuw-de-studie-gecertificeerd-inbrekenLeren is leuk, we zien je graag terug in 2019! Neem hier vrijblijvend (en gratis) contact met ons op.