CompTIA ICT Trainingen

“Ik wil me verder ontwikkelen op IT gebied maar ik wil me niet binden aan één platform. Daarom heb ik voor een certificatie traject van CompTIA gekozen.”

Wat is CompTIA?

De Computer Technology Industry Association (CompTIA) is een vooraanstaande leverancier van platform neutrale trainingen en erkende certificeringen. Al 20 jaar ontwikkelt CompTIA traingingen en certificeringen in meerdere specialismen. Met constante reviews en herzieningen zorgt CompTIA ervoor dat deze trajecten aansluiten op de veranderende behoeften en uitdagingen binnen IT.

Als non-profit beroepsgroep heeft CompTIA als missie de IT-industrie te verbeteren. CompTIA ontwikkelt trainingen en geverifieerde certificeringen en biedt deze op een onpartijdige en objectieve manier aan.

Trainingen

Het CompTIA trainingspakket bestaat uit een uitgebreid scala op elkaar aansluitende trainingen.  Deze trainingen dekken tezamen een veelvoud aan specialismen zoals:

  • Computing support
  • Networking
  • Security
  • Open-source development
  • Cloud
  • Mobility

Op deze roadmap kun je zien  je met deze trainingen je doel in IT kunt bereiken. Mocht je verder nog vragen hebben neem dan contact met ons op.

CompTIA trainingen bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk. Voor het praktijkgedeelte worden online labs gemaakt. Ondersteuning is onder andere via Canvas beschikbaar.

Certificering

CompTIA certificaten worden over de hele wereld erkent. Voor diegenen die in IT werkzaam (willen) zijn, zijn de certificeringen een manier om je vaardigheden uit te breiden en te verifiëren. Voor werkgevers zijn de trainingen en certificeren een manier om je organisatie te versterken en te verzekeren dat de benodigde (leverancier onafhankelijke) IT-vaardigheden beschikbaar zijn.

Deze certificaten zijn drie jaar geldig en moeten binnen die termijn vernieuwt worden. De reden hiervoor is dat de IT industrie zich in hoog tempo ontwikkelt. De verjaringstermijnen voor de certificaten geven je een timer voor het updaten van je kennis. Er zijn meerdere methoden voor het vernieuwen van certificaten.

De StarTel group

De bedrijven van de StarTel group bieden meerdere varianten van de CompTIA trainingen aan, gericht op verschillende doelgroepen. Voor commerciële partijen is er op study-it.nl een selectie van CompTIA trainingspakketten met optionele begeleiding en examenvoucher. Voor studenten en omscholers kan middels contact met StarTel BV een traject uitgewerkt worden.

Beide zijn lid van het CompTIA Authorized Partner Program. StarTel als Academy partner en study-it.nl als Delivery partner. Het Academy Partner program is gericht op scholen, non-profits en werkzoekenden. Het Delivery Partner program richt zich op professionele organisaties.

Interesse?

Als de mogelijkheden van CompTIA certificatie je aanspreken kun je hier de beschikbare courses verkennen.