Ga je in 2019 ook vendor neutraal leren?

Deze vraag heeft waarschijnlijk wel enige uitleg nodig. Maar het heeft alles te maken met de jarenlange discussie in de IT of het als IT’er beter is om te specialiseren of jezelf juist in de breedte te ontwikkelen. Met welke strategie heb je voor de langere termijn de beste kaarten in handen, of kan het mogelijk allebei in 2019?

IT transformatie vraagt om brede kennisontwikkeling

Het lijkt er steeds meer op dat ontwikkeling van IT kennis in de breedte je op langere termijn meer gaat opleveren. De echte toegevoegde waarde gaat steeds minder over het kunnen beheren en onderhouden van systemen, maar steeds vaker om het echt begrijpen van gewenste businessveranderingen. In 2019 zou het daarom vooral gaan om IT transformatie. Als dat zo is dan zijn goede IT opleidingen onontbeerlijk om als IT’er ook een echte regierol te pakken. Meer weten over het hele brede studieprogramma van Study-IT? klik dan hier.

Maar wat betekent dan dat vendor neutrale leren?

Nu wordt het nog interessanter! Want stel nu dat jij binnen jouw organisatie gezien wordt als ‘de specialist’, bijvoorbeeld op het gebied van informatiebeveiliging. Hoe specialistisch ben je dan echt als je alleen maar de specifieke kennis hebt van bijvoorbeeld Microsoft of Linux? De klanten voor wie je werkt hebben immers vaak meerdere systemen van meerdere leveranciers. Wie echt alles weet over onderwerpen zoals informatiebeveiliging, netwerk- en Cloudtechnologieën, hardware services en infrastructuur, IT management en strategie, opslag en data, web en mobile of software development, is de superspecialist die zich binnen zijn expertise in de breedte ontwikkeld heeft! Wel zo handig, want dan hoef je er nooit meer een andere specialist bij te halen. Vendor neutraal leren lijkt op het slaan van twee vliegen in één klap, want je zou kunnen redeneren dat je een specialist wordt in de breedte.

Ook superspecialist worden?

Voor iedereen die zich op IT gebied verder wil ontwikkelen en op dit gebied een objectief en onafhankelijk advies wil hebben biedt Study-IT de vendor neutrale CompTIA Certificerings roadmap aan. Daarmee kan je de voor jou relevante ontwikkeling in kaart brengen en hierna concreet maken. Precies daardoor ga jij het verschil maken. Zie ook onze vorige blog.

Omdat CompTIA vendor neutraal het gehele werkveld in beeld heeft gebracht geeft dit een mooi objectief totaalbeeld. Haast alle verschillende trainingen zijn via Study-IT in zelfstudie of via de opleidingspartners in klassikale setting beschikbaar. Binnen het CompTIA trainingsprogramma worden de verschillende rollen en functies op een brede manier verkent en zijn er voor jou meerdere niveaus te behalen van beginner tot volwaardige expert. Op deze roadmap vind je het hele programma terug.

De rol van Study-IT

Ook wij zijn neutraal, wat in dit geval betekent dat we heel graag jou op objectieve basis een studieadvies willen geven. Wil je een grote stap maken in 2019, neem dan hier contact met ons op.