Wat staat er op jouw visitekaartje als het gaat om IT Security?

Security is topprioriteit bij veel organisaties. Het beschermen en veilig houden van digitale data en infrastructuren is uitdagender dan ooit. Enerzijds door veranderende werkprocessen en sterk toenemende digitale verbindingen, anderzijds door het toenemende aantal bedreigingen van buitenaf. Daarom bied je als IT’er jouw bedrijf een enorme toegevoegde waarde als jouw kennis hierover up-to-date is. Op welk onderdeel van digitale Security ga jij je specialiseren en wat staat er binnenkort op jouw visitekaartje?

Wat wordt jouw volgende carrièrestap?

Mogelijk ben jij de persoon die hackers te slim af wilt zijn en wil je de officiële status van Certified Pen Tester behalen. We schreven er al eerder over in deze blog, waarbij we benadrukten dat de actualiteit van de Mile2 opleidingen een belangrijke reden is om op dit niveau een voorsprong te kunnen behouden. Met name in dit vakgebied moet je bereid zijn om constant te blijven leren, omdat de hacker dat immers ook doet. Deze functie is vergelijkbaar met topsport.

Je kan ook jouw waarde voor het bedrijf vergroten door je te gaan richten op Disaster Recovery. Want, als jouw bedrijf wordt getroffen door een natuurramp, cybercriminaliteit of andere ontwrichtende situatie dan is het belangrijk dat er een noodherstel plan is en er duidelijke procedures zijn om de bedrijfsprocessen zo snel als mogelijk weer up-and-running te krijgen. Daarbij is de continuïteit van alle bedrijven tegenwoordig afhankelijk van de IT-infrastructuur. Op het allerhoogste Specialized niveau kom je in aanraking met echte praktijkcases waarbij je een aangevallen infrastructuur zo snel als mogelijk weer actief maakt.

Tot slot geven we een derde voorbeeld. Natuurlijk heeft de afgelopen jaren de beweging van on premise naar Cloud plaatsgevonden. Werk je voor een bedrijf dat Cloud overweegt dan is het verstandig om minimaal de Fundamental training Cloud Security te volgen. Met het hoogste niveau, Cloud Security Specialized, help je jouw bedrijf om een veilige private Cloud omgeving te implementeren door kennis te hebben van verschillende oplossingen van IT leveranciers.

Alle Mile2-tracks op een rij

Afhankelijk van de gekozen richting op het gebied van security zijn er diverse niveaus te halen, Fundamental, Foundational, Specialized en Advanced. Klik hier voor het totaaloverzicht aan Mile2-tracks.

Keuze genoeg met Mile2 Security certificeringen

Mile 2 is een erkende wereldwijd geaccepteerde ontwikkelaar van Cyber-security trainingen. Het plezierige is dat zij de meeste trainingen leverancier neutraal aanbieden en je in allerlei verschillende vakgebieden kennis op basisniveau of hoger niveau kunt opdoen. Dat zorgt ervoor dat jij de Security expert van jouw bedrijf wordt. De uitgebreide keuze die is er, de bepalende factor is persoonlijke ambitie. Al de verschillende Mile2 Security certificeringen vind je hier terug. De materialen van nagenoeg alle trainingen lenen zich uitstekend voor zelfstudie.

Hulp nodig bij het waarmaken van jouw persoonlijke doelen?

Mocht je een persoonlijk gesprek willen hebben om samen te bepalen hoe je jouw toegevoegde waarde op het gebied van Security verbetert, neem dan contact met ons op. We helpen je graag met het waarmaken van jouw ambities.

Naast zelfstudiemogelijkheden bieden we ook klassikale opleidingen aan centraal in Nederland. We geven een startgarantie door verschillende lesvormen aan te bieden. Als voorbeeld vinden opleidingen ook virtueel met erkende trainers over de hele wereld plaats.