Het positieve leermoment van coronavirus? Nu is het tijd om…

 

Het positieve leermoment van coronavirus? Nu is het tijd om…

…te leren!

Want het is natuurlijk heel verstandig dat werknemers gaan thuiswerken en met zo min mogelijk mensen in aanraking komen. Dat is de enige manier om het coronavirus nu in te dammen. Maar daarbij zal het wel een grote uitdaging zijn hoe je medewerkers op afstand op dit moment het meest effectief kunt inzetten. Dat geldt zowel voor henzelf als voor de werkgever.

Wat is de impact het coronavirus voor thuiswerkers?

Waarschijnlijk zal blijken dat medewerkers toch niet voor de volle honderd procent bij al hun applicaties kunnen. En als dat wel kan, dan is het maar de vraag of de dagelijkse werkzaamheden op de normale manier kunnen verlopen. Een collega kan immers nu ook plotseling ziek zijn of klanten kunnen plotseling afhaken. In het ergste geval zit je in een branche waar plotseling de handel stilvalt, zeker gezien de coronamaatregelingen die president Trump nu net genomen heeft en vluchten vanuit en naar Europa geweerd worden.

Omdenken!

Het is altijd complex om tijd vrij te maken voor trainingen en opleidingen. Daarom is het juist nu effectief en waardevol om werknemers virtuele trainingen te laten volgen. Aan klanten die klassikale trainingen volgen bieden wij een virtueel alternatief aan; onze trainers zullen online de opleidingen uitvoeren vanaf ons kantoor in Drachten of gewoon vanaf hun huisadres.

Voor medewerkers die thuis ervaren dat er tijd overblijft is het nu een goed moment om zelfstudie te gaan doen. Je leest hier alles over de zelfstudie mogelijkheden, van onze dochterorganisatie Study-IT.

Als het coronavirus verdwenen is start je op kantoor met een groep mensen met meer kennis om een inhaalslag te maken. Dat is pas omdenken!

Extra hulp nodig?

Als er nu kennis en ontwikkeling op het programma stond is onze conclusie dat we als opleidingsinstituut helemaal niets hoeven af te zeggen vanwege het coronavirus. We zullen je altijd, zolang we zelf gezond blijven, faciliteren met een goed online alternatief. Heb je daar vragen over, neem dan contact met ons op.

Natuurlijk wensen we iedereen die zelf getroffen is met het coronavirus beterschap toe.

Nieuwe Microsoft 365 & Office 365 “Role based” certificeringen

Nieuwe Microsoft 365 & Office 365 “Role based” certificeringen

Vaardigheden opbouwen om je als IT’er te onderscheiden en aan het werk te blijven is belangrijker dan ooit. Veel IT-afdelingen hebben medewerkers in dienst die een inhaalslag moeten maken op het gebied van Cloud. Dat zijn redenen geweest voor Microsoft om per 31 maart a.s. de MCSA- certificeringen te vervangen. Met als goede nieuws dat de Microsoft-certificeringen zich nu richten op het opbouwen van de vaardigheden die nodig zijn voor de huidige functie, in plaats van zich te concentreren op de functies en services van het Microsoft-softwareproduct.

Lees verder

3 gouden leerkansen voor blockchain geïnteresseerden

Blockchain wordt gezien als de belangrijkste wereldwijde technologische ontwikkeling na internet. Maar vraag een ondernemer, ontwikkelaar of manager naar de businesskans voor blockchain, dan is het niet ondenkbaar dat een antwoord uitblijft. Tijd om daar iets aan te doen en blockchain voor drie verschillende groepen te verduidelijken.

Lees verder